Persoonlijke Verzorging

Onze motto: Wij strekken onze handen uit, voor uw zorg en begeleiding.
Heeft u hulp nodig bij uw persoonlijke verzorging? Dan willen wij daar graag onze zorg van maken.

Wij willen u graag een helpende hand bieden, daar waar u het nodig heeft. Dit mag hulp zijn bij het douchen, aankleden, tanden poetsen noem het maar op. Geen vraag is voor ons te moeilijk.
Wij strekken namelijk graag onze handen uit, om u de zorg te geven die u nodig heeft.

De verzorging bieden wij op dit moment voornamelijk op ‘PGB’ (Persoonsgebonden Budget) basis. Bij een PGB beslist u zelf bij wie u de zorg wil afnemen. Voor het verkrijgen van een PGB heeft u een indicatie nodig, welke u kunt aanvragen bij het CIZ. Het CIZ schakelt vervolgens met het betreffende zorgkantoor bij u in de regio. Indien u nog niet over een PGB beschikt, dan kunnen wij u van begin tot einde helpen met uw aanvraag.

Wij zijn er door middel van een HKZ certificering ook mee bezig om ZIN (zorg in natura) aan te bieden. ZIN verloopt via de gemeente waar u woonachtig bent. Als het ware, sluiten wij dan een contract af met uw gemeente. Zij zullen dan zorgen voor de financiële administratie. Omdat niet zomaar iedere zorgaanbieder ZIN mag aanbieden, is daar een bepaalde certificering voor nodig. D.m.v. de HKZ-certificering kunnen wij aantonen, dat we het werk mogen uitvoeren. De gemeente wilt namelijk wel weten, dat u in goede handen bent.

Uiteraard mag u er ook voor kiezen om ons zonder eventuele PGB en/of ‘Zorg in natura’ in te huren.
In dit geval, ontvangt u dan een factuur voor de geleverde diensten.

Wij strekken graag onze handen uit voor uw zorg, houdt in dat wij iedereen willen helpen. Jong tot oud, beperking of geen beperking. Bij Helping Hand Limburg, maken wij geen onderscheid voor de persoonlijke verzorging. Iedereen heeft tenslotte zorg nodig.